Edsviken FF

Vår båt

Vi har IF nr. 264 från 1969 som heter Fru båtsman. Vi köpte in båten under vintern 2023 och har under året rustat upp den inför sommaren. Är man intereserad av att hyra båten en vecka kan man kika under fliken boka! Här lägger vi upp vad som händer på båten.

Båtfixet har börjat igen

Säsongen av båtfix har börjat igen. Denna vecka har vi byggt om garderoben på styrbord sida av båten, det blev riktigt bra. Vi såg också till att riva bort gamla plastmattan som ligger längst skrovet. Tanken är att vi ska måla insidan av skrovet istället. Vi får se om vi river bort all matta innan sommaren.

från Jakob 2024-04-04

Prova på dag

Edsviken FF bjuder in till prova på dag den 23 september vid Spiruddens båtklubb. Detta är ett perfekt tillfälle för dig som är intresserad av segling att testa på att komma ut på vattnet. Vi bjuder på fika och kaffe och håller på mellan 13 och 18. Finns intresse alternativt frågor så går det jättebra att mejla styrelse@edsvikenff.se så att vi kan hålla koll på hur många som kommer. Ha det bra!

Hälsningar styrelsen.

från Jakob 2023-09-09

Midsommarnattsdröm

God förmiddag! Dagen började på Dalarö 4:00 då planen va att inhandla nödvändig frukost på det lokala bageriet. Tyvärr öppnade ej bageriet förens 8:00 sent in på förmiddagen… Vi kastade loss på tomma magar, och begav oss ut mot jungfrufjärden där vinden blåste på ordentligt. Fru båtsman nådde hastigheter på hela 2 knop. Under den fina seglatsen möttes vi av morgon solen och en morgon pigg simmare som var ute på djupt vatten. Tyvärr blev vi omsimmade:(

Adrian tog sovmorgon och kom upp på däck vid 9 snåret. Det straffades snabbt då en fågel hade fått span på den morgontrötta nissen. Fågeln siktade och träffade bomberna rakt på Adrian. Adrian är ledsen. Enligt Adrian själv är fågel troligtvis rysk agent, resten ifrågasätter den hypotesen.

Nu bär det mot spirudden där lite meck väntar.

/William

från William 2023-06-25

Arbetet fortsätter

Nu har vi kommit långt. Motorn går nu betydligt bättre, mycket av elen är dragen och de skott som ska sättas dit är färdiga (i alla fall i verkstaden 😉). Det finns lite fix och trix kvar men, på det stora hela är båten redo för sommaren. Bokningarna inför sommaren börjar rulla in och vi är oerhört taggade. Ska bli en fantastisk sommar!

från Jakob 2023-06-11

Första seglingsturen

Då var båten äntligen i, och seglen är hisade för första gången. Idag, igår och i fredags så transporterades båten till sin slutliga plats vid Tyresta. Under sista sträckan testades seglen. Motorn har också testats men den är lite rackig, så det krävs lite service innan säsongen. Detta känns dock som ett stort steg mot att bli klara. Riktigt kul!

från Jakob 2023-05-15

Första seglingspasset

Idag var det första fredagsträningen. Ett starkt gäng gav sig ut på böljan blå och materialet känns väldigt bra. Nu taggar vi för en hel säsong av segling!

från Jakob 2023-05-12

Första lagret färg

Idag målade vi grundfärg på botten och målade gelcoat på lagningen. Det regnade så vi var tvugna att sätta upp presseningar som tält. Det är idag 6 dagar kvar till sjösättning men vi är ganska säkra på att vi kommer hinna klart med hela utsidan innan dess, då är det bara lite jobb där inne kvar. Några skott som måste bytas ut med frächa skivor. Båten känns som ny på undersidan av ytan.

Tagga sjösättning på söndag 😀

från Jakob 2023-05-01

2023-04-17

Nu är båten i pricip helt färdigslipad på utsidan. W och J jobbade på att plasta igen hålen för den gamla toan och är nu på god väg. S hade slipmaskinen i handen och jobbade för fullt!

från Jakob 2023-04-17

2023-04-11

Den 11 april fortsatte arbetet på botten. Nu är båten nästan helt färdigskrapad. J och W började kika på elen men hittade fort ett problem som endast kunde lösas med mer utrustning. H jobbade stenhårt på att slipa rodret så det nu är helt fritt från bottenfärg, vi hoppas på att snart kunna måla botten, då är vi äntligen redo för sjösättning.

från Jakob 2023-04-11